Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Drie maanden cel voor kaakslag op kermis Zeelst

DEN BOSCH - Veldhovenaar Damian V. (20) moet drie maanden de cel in omdat hij op de kermis in Zeelst een 16-jarige jongen een dubbele kaakbreuk sloeg.

Ook moet V. het slachtoffer ruim 2223 euro schadevergoeding betalen. De officier van justitie had achttien maanden geëist. De rechtbank in Den Bosch heeft een voorwaardelijke straf van 93 dagen cel, die V. nog had staan vanwege een ander delict, omgezet in 160 uur taakstraf.

Spalk

Het slachtoffer moet de rest van zijn leven een spalk in zijn mond dragen. V. vond het ,,natuurlijk vervelend voor die jongen. Maar ik ben niet verantwoordelijk”, vertelde hij twee weken geleden de rechtbank in Den Bosch. V. had het niet gedaan, daar bleef hij bij.

Getuigen, onder wie een politieman buiten functie, dachten gezien te hebben dat V. wel degelijk had geslagen. Ze wisten in ieder geval zeker dat het iemand was geweest met een roze vest om zijn middel, en dat het ook degene was geweest die door beveiligers uiteindelijk werd meegenomen.

Getuigen

De beveiligers hadden V. afgevoerd, daarover geen discussie. Maar het roze vest was die dag niet zo opmerkelijk, vertelde V. de rechtbank. Het was roze dinsdag op de kermis in Zeelst, er liepen zoveel mensen in die kleur. Zijn advocaat vroeg zich af of de getuigen wel alles goed hadden gezien, hun verklaringen vertoonden verschillen die vraagtekens opriepen. Ze vroeg daarom vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven