De inzet van het arrestatieteam op de Veldmaarschalk Montgomerylaan.
Volledig scherm
De inzet van het arrestatieteam op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. © Bert Jansen

Drie opgepakte personen mogelijk betrokken bij ontvoering: 'Eindhovenaar tegen wil vastgehouden'

EINDHOVEN - De drie mensen die donderdagavond na een heftige achtervolging zijn opgepakt op de Veldmaarschalk Montgomerylaan, zijn waarschijnlijk betrokken bij een mogelijke ontvoering. Een van hen zou zijn ontvoerd in Eindhoven. 

Eerder die dag kwam bij de politie een melding binnen dat een man mogelijk tegen zijn wil zou worden vastgehouden op een onbekende plek. Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit. De recherche begon daarop een uitgebreid onderzoek en dat leidde donderdagavond tot de aanhouding van de twee mannen van 21 en 28 jaar uit Eindhoven en een vrouw uit Helmond van 24 jaar.

De 21-jarige inzittende van de auto is de man naar wie de recherche op zoek was, hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten. Wat de rol van de 28-jarige man en de 24-jarige vrouw precies is geweest wordt verder onderzocht. Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.

Niet geschoten

Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Achtervolging

In de lucht cirkelde donderdagavond een helikopter en binnen een paar minuten wemelde het van de politie. Vlak daarvoor, rond half tien, was een achtervolging geëindigd op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Een Audi met vermoedelijk drie inzittenden was tijdens de vlucht uitgeweken naar de busbaan en niet veel later tegen een boom gebotst. Daarna werd het trio klemgereden door een arrestatieteam.

Blinddoek

De botsing gebeurde recht voor een flat. Bewoners zagen vanaf hun balkon hoe leden van het arrestatieteam de vluchtauto omsingelden en er meteen een man en vrouw uit trokken. „Dat was wel heftig om te zien”, vertelt een bewoner die na het horen van de botsing een kijkje was gaan nemen. „Ze werden meteen geboeid en kregen een blinddoek om. Zo hebben ze nog een hele tijd op het gras gezeten. Vooral die vrouw, misschien wel een halfuur.”

Een van de drie inzittenden probeerde nog te ontkomen. Hij vluchtte een steegje in dat langs de flat loopt. Een vrouw was net haar golftas uit de auto aan het halen toen ze de man in capuchon-trui zag rennen. „Ik hoorde hem roepen: ‘Ik schiet je dood.’ Tenminste, ik denk dat de vluchter dat riep. Toen ben ik maar even achter de auto gedoken”, vertelt ze. „Maar vrijwel meteen daarna werd hij voor de ingang van de flat overmeesterd door mannen van het arrestatieteam.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven