Hoogbouw in Eindhoven: De wand Wal-Stadhuisplein-Begijnenhof maakt plaats voor woningbouw, waarschijnlijk in torenvorm, onder de naam Citywall. Linksonder staat het Stadskantoor; hier maakt eigenaar Certitudo plannen voor mogelijk een woontoren tot 160 of 175 meter. Rechtsboven, op het adres Begijnenhof 35, naast het kantongerecht, wil NedBel ook een 120 meter hoge woontoren bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogbouw in Eindhoven: De wand Wal-Stadhuisplein-Begijnenhof maakt plaats voor woningbouw, waarschijnlijk in torenvorm, onder de naam Citywall. Linksonder staat het Stadskantoor; hier maakt eigenaar Certitudo plannen voor mogelijk een woontoren tot 160 of 175 meter. Rechtsboven, op het adres Begijnenhof 35, naast het kantongerecht, wil NedBel ook een 120 meter hoge woontoren bouwen. © Ronald Otter

Drie plannen voor woontorens op Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Rond het Stadhuisplein in Eindhoven verrijzen de komende jaren zeker drie (woon)torens. In het geruchtencircuit circuleren hoogtes van 100, 130 en zelfs 160 of 175 meter. Maar eerst moet supervisor binnenstad Winy Maas een stedenbouwkundige visie schrijven. Daar moeten dan alle plannen die in de maak zijn aan voldoen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven