Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drietal dat in Eindhoven werd klemgereden na wilde achtervolging pleegde veel meer ladingdiefstallen

EINDHOVEN - Het drietal dat vorige week na een wilde achtervolging in Eindhoven is aangehouden voor het stelen uit een vrachtwagen is verantwoordelijk voor een hele serie aan ladingdiefstallen. Dat vermoedt de politie na doorzoeking van de woning en berging van een van hen. Ze zitten nog vast.

Dat meldt de politie woensdagmiddag. De drie verdachten werden in de nacht van dinsdag 14 januari op woensdag 15 januari opgepakt. Een agent in een onopvallende wagen van de Landelijke Eenheid zag hen rijden in een bestelbus nabij Liempde. Ze vertoonden vreemd gedrag en gingen er op hoge snelheid vandoor toen zij een stopteken kregen.

170 per uur

Na een wilde achtervolging - met snelheden tot 170 per uur - door de bebouwde kom van Liempde en over de A2 kon de auto worden klemgereden op de Beukenlaan in Eindhoven. Even daarvoor was één van hen uit het voertuig gesprongen, maar ook hij werd gepakt.

De 56-jarige vader en zijn 32-jarige zoon uit Eindhoven werden uiteindelijk aangehouden, samen met een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De drie hadden inbrekerswerktuig, zoals een koevoet, en gestolen spullen bij zich. Op het bestelbusje zaten gestolen kentekenplaten. Ook was het voertuig niet verzekerd.

Schoenen, tassen en apparaten gestolen

Bij een doorzoeking van de woning en een berging de Eindhovenaar van 56, aan de Vaalserberg, zijn nog meer gestolen goederen aangetroffen. Het gaat om ‘een grote hoeveelheid goederen’, stelt de politie. ,,Onder meer een grote partij schoenen, tassen, maar ook diverse werktuigen en huishoudelijke apparaten. Uit onderzoek is inmiddels vastgesteld dat een deel van deze goederen is gestolen uit vrachtwagens.”

Het politieonderzoek naar de herkomst van de rest van de goederen loopt nog. De drie mannen zitten nog vast. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven