Volledig scherm
In Zaltbommel vond de politie bij de inval een groot drugslab. © Bart Meesters

Drugsactie in onder meer Eindhoven en Waalre: zeven aanhoudingen en ruim 30 ton chemicaliën opgespoord

TILBURG - De grote drugsactie van de politie vandaag in onder meer Den Bosch, Uden en Zaltbommel heeft geleid tot zeven aanhoudingen en de  ontmanteling van meerdere drugslabs en opslagplaatsen van chemicaliën. Daarnaast zijn er diverse vuurwapens aangetroffen waaronder een riotgun.

In Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert zijn in totaal zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de woningen van de verdachten werd beslag gelegd op onder andere vuurwapens en telefoons. Daarnaast viel de politie binnen bij panden in Uden, Odiliapeel, Den Bosch, Son, Best, Oss en Schijndel. Het is onduidelijk wat daar werd aangetroffen. 

Aanhangwagens

In totaal honderd politiemedewerkers zijn maandagochtend om zes uur onder leiding van het Landelijk Parket op tientallen locaties in Zuid-Nederland begonnen met het doorzoeken van woningen en bedrijfspanden. Het  gaat om een onderzoek naar  synthetische drugs. 

In Echt is een ‘groothandel’ voor grondstoffen aangetroffen waar meer dan 30 ton aan chemicaliën lag opgeslagen. 

In Venlo, Zaltbommel en Weert trof de politie drugslabs aan. In Waalre zijn diverse aanhangwagens met daarin materiaal om drugslabs op te bouwen aangetroffen.

  1. Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'
    Video+foto's

    Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'

    EINDHOVEN - Drie jaar na het faillissement staat de sauna in Thermen Prinsejagt ineens weer volop in de belangstelling. Nadat op YouTube een filmpje verscheen waarin te zien is hoe het er nu bij ligt, ontving de politie meerdere meldingen over mensen die dit met hun eigen ogen wilden zien. Inmiddels is het pand afgesloten door eigenaar Jump XL, die er een trampolinepark van gaat maken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven