Volledig scherm
Team The MeentBrains van Waalrese school De Meent tijdens het onderdeel waarbij een robot allerlei moeilijke taken moet uitvoeren. © Jurriaan Balke

Drunense school wint Benelux­finale First Lego League

EINDHOVEN - Team Robogenius van de Athena­basisschool in Drunen heeft zaterdag de Benelux­finale gewonnen van de First Lego League (FLL) 2015.

PvdA­ politicus Diederik Samsom reikte het team in het Klokgebouw op Strijp ­S de bijbehorende Champion's Award uit. Als Benelux­winnaar mag het team in april deelnemen aan de wereldfinale in St. Louis (VS) of in mei aan het Open African Championship in Johannesburg (Z­Afrika).

Het team 'Lego Learn Adventures' van de Veldhovense basisschool Sint Jean Baptist won de FLL World Class Presentatie Award voor de beste teampresentatie.

Aan de Benelux­finale met als thema 'World Class What is the Future of learning', deden vijftig teams mee waaronder vier teams uit de regio Eindhoven en twee uit de regio Helmond. De teams werden beoordeeld op de prestaties van de Lego­robot, de toegepaste techniek, het uitgevoerde onderzoek en de presentatie hiervan en het teamwork tijdens het hele traject.

  1. Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers
    PREMIUM
    Analyse

    Sneeuwbal in Eindhoven­se coalitie wordt steeds groter: tussenba­lans in rapportcij­fers

    EINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven