Volledig scherm
Team The MeentBrains van Waalrese school De Meent tijdens het onderdeel waarbij een robot allerlei moeilijke taken moet uitvoeren. © Jurriaan Balke

Drunense school wint Benelux­finale First Lego League

EINDHOVEN - Team Robogenius van de Athena­basisschool in Drunen heeft zaterdag de Benelux­finale gewonnen van de First Lego League (FLL) 2015.

PvdA­ politicus Diederik Samsom reikte het team in het Klokgebouw op Strijp ­S de bijbehorende Champion's Award uit. Als Benelux­winnaar mag het team in april deelnemen aan de wereldfinale in St. Louis (VS) of in mei aan het Open African Championship in Johannesburg (Z­Afrika).

Het team 'Lego Learn Adventures' van de Veldhovense basisschool Sint Jean Baptist won de FLL World Class Presentatie Award voor de beste teampresentatie.

Aan de Benelux­finale met als thema 'World Class What is the Future of learning', deden vijftig teams mee waaronder vier teams uit de regio Eindhoven en twee uit de regio Helmond. De teams werden beoordeeld op de prestaties van de Lego­robot, de toegepaste techniek, het uitgevoerde onderzoek en de presentatie hiervan en het teamwork tijdens het hele traject.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven