Duivensoep bij café Van Asten

VIDEOEINDHOVEN - Het geheugen mag met de jaren dan soms wat minder worden, als het over vruuger gaat, komen de verhalen vanzelf. Zondag was het in Leende tijd voor kroegpraat. Zonder borrel, dat wel.

Het is vandaag de dag zoeken naar een echt café in Leende maar dat was ooit heel anders, zo schrijven de geschiedenisboeken. Eind zeventiende eeuw telde ‘Lind’ 24 tapperijen. Zo ongeveer één café per veertig inwoners. Het is zomaar een van de anekdotes die zondagmorgen voorbij kwamen tijdens de maandelijkse bijeenkomst van Witte nog.... In gemeenschapshuis de huiskamer van Leende wordt er dan aan de hand van een thema geluld over vruuger. Dit keer over de horeca van het dorp. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven