Volledig scherm
Duizenden mensen liepen op donderdag 24 december mee in de Fakkeltocht door Eindhoven. © Kees Martens

Duizenden mensen lopen mee tijdens Fakkeltocht door Eindhoven (video's)

EINDHOVEN - Het thema vrede en verdraagzaamheid is dit jaar wel erg toepasselijk. Voor de 24e keer liepen duizenden mensen op kerstavond mee tijdens de Fakkeltocht door Eindhoven.

De tocht begon om 19.00 uur op het Wilhelminaplein. Een uur eerder werd er al begonnen met het uitdelen van de fakkels die voor 2,50 euro te koop zijn. Ook burgemeester Rob van Gijzel en stadsdichteres Nienke Esther Grooten spraken de lopers toe. Tijdens het evenement werd stilgestaan bij de toestroom van vluchtelingen en de aanslagen in Parijs.

De route ging over de Willemstraat, Vrijstraat, Rechtestraat, Kerkstraat en de Kleine Berg. Vervolgens over de Willem de Zwijgerstraat en het Lodewijk Napoleonplein weer naar de Willemstraat en het Wilhelminaplein.

Na afloop was er op het Wilhelminaplein een programma met liedjes, voordrachten en dans. Dit wordt georganiseerd door leerlingen en docenten van het CKE.

Stadsdichter Nienke-Esther Grooten schreef voor de fakkeltocht van 2015 het gedicht: Lopen met Licht.
Het thema vrede en verdraagzaamheid is dit jaar wel erg toepasselijk. Voor de 24e keer liepen duizenden mensen op kerstavond mee tijdens de Fakkeltocht door Eindhoven.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven