Volledig scherm
© EPA

Duizenden Nederlanders op weg naar popfestival Sziget, ook bus vanuit Eindhoven

EINDHOVEN - Ongeveer 14.000 Nederlanders zijn komende week aanwezig op het meerdaagse popfestival Sziget, in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Een groot deel van hen vertrekt zondag en dinsdag vanuit Amersfoort met de uitverkochte Sziget Express. Ook rijden er bussen vanuit Eindhoven.

Het zevendaagse festival Sziget vindt plaats van woensdag 8 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival verwacht ongeveer 500.000 bezoekers uit tientallen landen. Headliners zijn dit jaar onder anderen Kendrick Lamar, Mumford and Sons, Liam Gallagher, Lana del Rey en Arctic Monkeys.

Op de affiches prijken ook Nederlandse namen, zoals de dj’s Don Diablo, Yellow Claw en Ummet Ozcan. Ook de optredens van singer-songwriter Blaudzun, Eindhovense rapper Fresku, het theatercollectief 155 en de band My Baby zorgen voor een Nederlands tintje.

  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven