Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand.
Volledig scherm
Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand. © fotopersburo Bert Jansen/Johan Bloemers

Duizenden varkens dood bij zeer grote stalbrand Nederweert

UpdateNEDERWEERT - Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag getroffen door een zeer grote brand. Al deze dieren zijn om het leven gekomen. Zo’n 3000 varkens in een naastgelegen stal konden worden gered. Er raakten geen mensen gewond. De stal is volledig verwoest. 

  1. Brabant spant de kroon: meeste stalbranden afgelopen 9 jaar
    PREMIUM

    Brabant spant de kroon: meeste stalbran­den afgelopen 9 jaar

    Meer dan de helft van de stalbranden tussen 2012 en 2021 vond in de provincies Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland plaats, blijkt uit analyse van LocalFocus van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Brabant spant daarbij de kroon met 72 stalbranden. In totaal vlogen er 328 veestallen in brand in Nederland en daarbij kwamen bijna 1,3 miljoen dieren om, zo bleek vorige week bij de presentatie van het rapport.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven