Het plan voor woningbouw achter Diagnostiek voor U, het monumentale pand aan de Stratumsedijk. Op de illustratie staat de toren van 45 meter aan de PC Hooftlaan rechts naast het voormalige GAK-kantoor/Raad van Arbeid. Rechts zijn ook nog een van de kantoorvilla's aan de Stratumsedijke en appartementencomplex Granida te zien. De schetsen worden nog verder uitgewerkt, onder meer na gesprekken met de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor woningbouw achter Diagnostiek voor U, het monumentale pand aan de Stratumsedijk. Op de illustratie staat de toren van 45 meter aan de PC Hooftlaan rechts naast het voormalige GAK-kantoor/Raad van Arbeid. Rechts zijn ook nog een van de kantoorvilla's aan de Stratumsedijke en appartementencomplex Granida te zien. De schetsen worden nog verder uitgewerkt, onder meer na gesprekken met de buurt. © Diederendirrix Architecten/BPD

Duurdere woningen én 45 studentenflats in plan voor monumentaal pand Diagnostiek voor U in Eindhoven

EINDHOVEN - In het bouwplan voor de locatie Diagnostiek voor U aan de PC Hooftlaan in Eindhoven komen vooral veel duurdere koop- en huurwoningen. Ontwikkelaar BPD krijgt daarvoor toestemming van de gemeente. Maar dan moet dat wel gecompenseerd worden door 45 studentenflats in het monumentale pand aan de Stratumsedijk.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven