Volledig scherm
Voor veel DDW-bezoekers is Piet Hein Eek in Strijp een niet te missen stop. Al dan niet via de gratis shuttledienst. © ED

Dwalen, design snuiven en de zon opzoeken tijdens dag één van zestiende Dutch Design Week

EINDHOVEN - Na de expo bij De Kazerne in de Eindhovense binnenstad zoeken veel bezoekers het herfstzonnetje op. De dag op Sectie-C begon rustig, in de stad wordt het daarentegen drukker en drukker. Eindhoven staat tot en met volgend weekend in het teken van de DDW, na de Salone del Mobile in Milaan het grootste Europese designfestival van Europa.

Zaterdag is met mooi herfstweer de zestiende DDW begonnen. Er zijn meer dan zeshonderd exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten, waaraan in totaal circa 2500 deelnemers te pas komen. Onderdelen van de DDW zijn op 110 zeer diverse plekken in de stad te vinden.

Voorzichtig melden zich zaterdagmiddag de eerste bezoekers op Sectie-C. Het is even wennen dat de (betaalde) entree zich aan de achterkant van het bedrijventerrein voor designers bevindt. Terwijl nagenoeg alle onderdelen tot 18 uur zijn geopend, gaat het aan de Daalakkersweg aan de oostkant van Eindhoven nog tot 21 uur door. Dankzij vuurkorven en liveoptredens hangt er dan een prima sfeertje. Bovendien is het dan wat rustiger en hebben designers meer tijd voor een praatje.

Zie ook: DDW-bezoeker weet sociale media snel te vinden: een overzicht

Artikel gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Er heerst een echt designfestival-sfeertje op Strijp-S, waar genoeg te bezichtigen valt. © ED

Comfortzone

‘Stretch’ is het thema van deze DDW. De organisatie wil daarmee deelnemers en publiek 'stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfortzone te wagen'. De DDW werpt onder meer licht op tal van actuele ontwikkelingen, zoals de invloed van digitalisering en robotisering. Tegelijk is er aandacht voor ambachten, het herontdekken van oude productiemethoden of het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen daarvoor. De Dutch Design Week meldde vorig jaar zo'n 300.000 bezoekers naar Eindhoven te hebben gehaald.

Tussen alle locaties - die soms wel vijf kilometer uit elkaar liggen - rijden gratis bussen. Daarna is er nog een gratis shuttledienst met gesponsorde design-Volvo's. Overigens staan daarvoor zaterdag al lange rijen. 

Volledig scherm
Bij De Kazerne genieten DDW-bezoekers van het herfstzonnetje. © ED
Volledig scherm
Rustige start DDW op Sectie-C. © ED
Volledig scherm
Rustige start DDW op Sectie-C. © ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven