Volledig scherm
De ijsbar in de Drie Gezusters. Foto Irene Wouters

Dwars blaast actie tegen ijslounge af

EINDHOVEN - Dwars, de jongerenafdeling van Groen Links in Eindhoven, heeft de protestactie die zij donderdagavond zou houden bij de opening van de Drie Gezusters, op de valreep afgeblazen. Dwars kondigde afgelopen weekend een protest aan tegen de 'energieslurpende ijslounge' van de nieuwe horecagelegenheid aan het Stationsplein.


De toezegging van eigenaar Sjoerd Kooistra dat hij het energieverbuik in kaart laat brengen en zo nodig maatregelen treft, is voor Dwars aanleiding om de demonstratie voorlopig in de ijskast te zetten.

Dwars had drie leden van de jongerenafdeling in pinguïnpak willen laten rondlopen uit protest tegen het hoge energieverbruik van de ijslounge, waar klanten bij een temperatuur van min zeven een biertje kunnen drinken. Kooistra verklaarde woensdagmiddag 'geen enkele moeite' te hebben met de demonstratie. "Laat ze maar komen, ze zijn van harte welkom."

Maar dat gaat dus vooralsnog niet door. Volgens Menno Slaats, voorzitter van Dwars, is de actie nog niet helemaal van tafel. Dwars geeft Kooistra een maand de tijd. Als het toegezegde onderzoek te lang op zich laat wachten of als de uitkomsten ervan daartoe aanleiding geven, haalt Dwars de pinguïnpakken alsnog uit de kast.

Inmiddels is ook de benodigde drank- en horecavergunning afgegeven voor de Nachtsalon, een onderdeel van de Drie Gezusters. De beschikking om tot vijf uur 's nachts open te kunnen blijven, volgt nog voor het weekeinde, aldus een woordvoerster van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven