Volledig scherm
PREMIUM
groene blokken op de Vestdijk in Eindhoven © FotoMeulenhof

Dwars door Eindhoven rijden over Vestdijk kan straks weer gewoon

EINDHOVEN - Dwars door de stad rijden over de Vestdijk in Eindhoven kan straks weer gewoon. De zogenaamde knip is voorlopig van de baan. Wel moet onafhankelijk onderzoek in 2021 nogmaals uitwijzen dat Eindhoven aan de normen voor luchtvervuiling voldoet. Mochten de uitkomsten van dat onderzoek negatief zijn, dan kan in 2022 alsnog een blokkade voor doorgaand verkeer worden gelegd. 

Dat heeft het college van B en W besloten. Wel erkennen  de wethouders Monique List (VVD, verkeer) en Jan van der Meer (GroenLinks, milieu) dat zonder knip de kans op wachtrijen op de smalle Vestdijk toeneemt. De weg wordt immers versmald tot één rijbaan, maar doorgaand verkeer blijft gewoon mogelijk. 

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven