Volledig scherm
PREMIUM
ERA vb&t in Eindhoven introduceert keuzemenu Easie © Michel Theeuwen

Easie is antwoord ERA vb&t Eindhoven op internetmakelaar

EINDHOVEN/HELMOND Een vaste prijs voor het verkopen van een woning. En de verkoper kiest welke diensten hij wil afnemen van de makelaar, tegen vaste prijzen, los van de verkoopprijs van het huis. Dat is het systeem Easie waarmee ERA vb&t Makelaars uit Eindhoven komende week online gaat. 

ERA vb&t  wil met Easie het hoofd bieden aan de opkomende doe-het-zelf-makelaars, maar de klant wel nog de nodige service bieden, al naar gelang de behoefte.  Volgens directeur Patricia Goudswaard van ERA vb&t Makelaars - met vestigingen in onder meer Helmond, Breda en Den Bosch - wordt het hoogtijd voor de branche om mee te veranderen met de woningmarkt in een digitaal tijdperk. ,,Voor het bijeenbrengen van vraag en aanbod heb je al lang geen makelaar meer nodig, dat is niet meer onze kracht“, zegt Frank van de Kam, algemeen directeur van de vb&t Groep. ,,Je ziet gewoon de kentering: internet neemt al jaren een steeds grotere positie in en de tarieven staan steeds meer onder druk door de concurrentie. Die ontwikkeling zet door. Bovendien is de tijd voorbij dat de makelaar bepaalt wat de klant wil. Die wil zelf bepalen welke diensten hij afneemt.” 

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven