Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Echo met 20 weken bij eigen vroedvrouw in Eindhoven

EINDHOVEN - Zwangere vrouwen die 040verloskunde in Eindhoven bezoeken, kunnen voortaan voor de prenatale screening, zoals de 20-wekenecho, terecht bij hun eigen verloskundige.

040verloskunde en Diagnostiek voor U breiden de samenwerking uit om zwangere vrouwen in Eindhoven deze extra service te kunnen bieden in het verloskundig centrum.

Onder prenatale screening vallen verschillende onderzoeken waarmee de gezondheid van het ongeboren kindje wordt gecontroleerd. Bijna alle zwangere vrouwen kiezen voor een 20-wekenecho. Een gespecialiseerde echoscopist maakt dan een zeer uitgebreide echo bij een zwangerschapstermijn van 18 tot 21 weken. Er wordt nauwkeurig, volgens een vaste richtlijn, gekeken naar de ontwikkeling van de organen en of het ongeboren kindje lichamelijke afwijkingen heeft.

,,Een belangrijk en spannend onderzoek voor veel (aanstaande) ouders'', zegt Nicole Manders, verloskundige bij 040verloskunde. Om die reden wilde 040verloskunde dit specialistische onderzoek graag binnen het eigen centrum kunnen aanbieden.

,,Voorheen werden deze echo's bij Diagnostiek voor U gemaakt'', zegt Lynn Rulkens van Diagnostiek voor U. ,,Onze gespecialiseerde echoscopisten, die dit werk dagelijks doen, gaan nu naar 040verloskunde, vertrouwd terrein voor de cliënt. Door de samenwerking met Philips staat er in het centrum high-end echo-apparatuur, waardoor de kwaliteit van de echo gegarandeerd is.''

In samenwerking met indebuurt Eindhoven