Een avondje terug naar Stratumseind in Eindhoven van vroeger

VideoEINDHOVEN - Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, zo bleek wel tijdens de vorige editie van Chiels horecareünie. Naarmate de avond overging in de nacht werd er volop gedanst en gesjanst zoals ook gebeurde op het Eindhovense Stratumseind in de jaren tachtig en negentig. 

Op vrijdag 15 maart organiseert Chiel de Bok voor de tweede keer een reünie voor het personeel en de bezoekers die Stratumseind in die jaren bevolkten. Het waren de hoogtijdagen van de Eindhovense stapstraat. In het weekend bezochten tienduizenden jongeren roemruchte cafés zoals de Bonzo. Joy, Miller Time, Tracé en de Obelix. De straat was nog gewoon een doorgaande weg, parkeren kon er bij wijze van spreken voor de deur van de kroeg. Verhalen die tijdens de vorige reünie in 2014 weer volop voorbijkwamen. ,,Vijftigers en zestigers die als tieners en twintigers mooie jaren beleefden op Stratumseind en elkaar na jaren weer tegenkwamen”, vertelt De Bok.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven