Volledig scherm
PREMIUM
Opening vergroend schoolplein van Salto-school de Klimboom in Eindhoven © FotoMeulenhof

Een natuurvriendelijk schoolplein op basisschool De Klimboom in Eindhoven met minder stenen en meer groen

EINDHOVEN - De Klimboom in Stratum heeft het schoolplein omgetoverd tot groene oase. Iedereen is in actie gekomen om het grijze schoolplein van Salto-school De Klimboom in Stratum te transformeren tot groene speelruimte. Rob van Buul, voormalig directeur van de school, spreekt woensdagochtend het volgestroomde schoolplein toe. Hij staat op een ellipsvormig podium dat rond een grote boom is aangelegd. Uit zijn stem klinkt trots en bevlogenheid: ,,Super, super, super bedankt. Natuurcommissie, kinderen, juffen en sponsoren. Wij zijn voor groen gegaan!”

Dankzij een subsidieregeling voor ‘schoolpleinen van de toekomst’ die de provincie, de vier Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het programma Jong Leren Eten in het leven hebben geroepen, heeft de Klimboom nu een levendig en groen schoolplein. Het doel van deze partijen is om te komen tot groenere, klimaatbestendige schoolpleinen waar kinderen zich bewust worden van gezonde voedselkeuzes.

 1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen