Volledig scherm
Optocht © Bert Jansen

Een witte carnaval in Zuidoost-Brabant? Waarschijnlijk meer confetti dan sneeuw

REGIO - Dat het een koude carnaval gaat worden, is inmiddels wel bekend. Het Nederlandse Rode Kruis waarschuwt zelfs voor onderkoeling en adviseert niet te veel alcohol te drinken in de kou en vooral laagjes kleding aan te trekken. 

Voor vrijdag heeft het KNMI code geel afgegeven omdat er tot 3 centimeter sneeuw kan vallen. Dat geldt vooral voor het Westen van het land.

Zon en sneeuw

Die 'laagjes' van het Rode Kruis kunnen goed van pas komen, maar de temperatuur blijft overdag gelukkig wel gewoon boven het vriespunt. In Eindhoven wordt het zaterdag 5 graden met zon en een beetje bewolking, ook zondag is het 5 graden maar dan is er wel kans op wat regen, aldus Weerplaza. De kans is vijftig procent dat er neerslag valt. 

Maandag gaat het waarschijnlijk dan toch echt gebeuren. Sneeuw. Er is 40 procent kans dat er witte vlokken uit de lucht zullen vallen en dat zal niet alleen confetti zijn. Ook daalt de temperatuur dan naar 4 graden. Dinsdag laat de zon zich tenslotte nog zien bij een temperatuur van 4 graden, waarschijnlijk blijft het droog en is het een beetje bewolkt.

In de rest van de regio zal het weer niet veel afwijken van Eindhoven. In Helmond voorspelt Weerplaza echter helemaal geen sneeuw en in Bladel dan weer wel. 

Houden we het droog?

Al met al zou het wel eens mee kunnen vallen en een stralende carnaval kunnen worden. Voor iedere dag staat er wel wat zon op de kaart, de temperaturen zijn minstens 4 graden en er is relatief weinig regen voorspeld. Maar niets zo veranderlijk als het weer natuurlijk, dus kleed je vooral warm aan als je naar de optocht gaat kijken en misschien handig om een paraplu mee te nemen. Tegen de regen én natuurlijk om snoepjes op te vangen van de prinsenwagens.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven