Volledig scherm
Boeing 787 Dreamliner van TUI op Eindhoven Airport © Michael-Dennis Biemans

Eerste Boeing 787 Dreamliner op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Op Eindhoven Airport is zondag een Boeing 787 Dreamliner geland. Het was het allereerste toestel van dit type dat op de Eindhovense luchthaven neerstreek. 

De Dreamliner was door TUI ingezet ter vervanging van een Boeing 737, die met vertraging te kampen had.  Het vliegtuig vloog vanaf Schiphol naar Eindhoven en vertrok aan het begin van de avond naar het Griekse eiland Kos. 

De Dreamliner is een stuk groter dan de Boeing 737-800, een in Eindhoven veel voorkomend vliegtuigtype dat bij Transavia, Ryanair, WizzAir en TUI in gebruik is. De Dreamliner biedt plaats aan 300 passagiers, 110 meer dan de 737. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen