Volledig scherm
© Kees Martens

Eerste editie Dynamo Metal Fest op kunstijsbaan in Eindhoven groot succes (video)

EINDHOVEN - “Let’s celebrate this homecoming!” Mark Osegueda, zanger van de thrash metalband Death Angel, slaat de spijker op zijn kop. Voor een groot deel van de bezoekers representeert deze eerste editie van Dynamo Metal Fest op de Eindhovense kunstijsbaan een gevoel van thuiskomen.

Blijkens de ruim vertegenwoordigde historische festivalshirts waren velen van hen er eind jaren tachtig en begin jaren negentig bij, toen het in metalkringen legendarische Dynamo Open Air hier jaarlijks plaats vond.

Nieuwe generatie
Niet alleen de bezoekers van weleer, ook een nieuwe generatie liefhebbers heeft de weg gevonden naar wat hopelijk net als een aantal decennia eerder uit zal groeien tot een jaarlijkse traditie. Want een eerste editie direct uitverkopen, daarmee is wel aangetoond dat er vraag is naar een dergelijk festival. En alle trends in festivalland wat betreft meerdere podia, randprogrammering, biologisch verantwoord voedsel en decoratief spectaculaire aankleding – vaak de totaalbeleving genoemd - ten spijt, Dynamo Metal Fest gaat met slechts één podium en eenvoudige voorzieningen terug naar de basis.

Opperbeste sfeer
Meer hebben de 5.000 bezoekers niet nodig. In een opperbeste sfeer wordt er zichtbaar genoten van de internationale line-up van bands, bijgepraat met oude bekenden of gewoon languit in het gras gelegen om de nodige zonnestralen te absorberen. De lange rijen bij de bonnenverkoop en toiletten zijn de enige meer gehoorde puntjes van kritiek, maar welbeschouwd zijn die het gevolg van het onverwacht grote succes van deze eerste episode. Maar zoals op Facebook te lezen gaan ze daar volgend jaar verandering in brengen.

Lees het hele artikel in het ED van maandag, via Blendle of de E-Paper.

Volledig scherm
Veel bezoekers op Dynamo Metal Fest in Eindhoven © Facebook; Dynamo Metal Fest

In samenwerking met indebuurt Eindhoven