Directeur René Bartels van de stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven, met de nieuwe dierenambulance voor het nieuwe asiel aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Bartels en stichting Roze werken voor veertien gemeenten in de regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur René Bartels van de stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven, met de nieuwe dierenambulance voor het nieuwe asiel aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Bartels en stichting Roze werken voor veertien gemeenten in de regio. © Kees Martens/DCI Media

Eerste katten, honden of konijnen begin januari geplaatst in nieuwe regionale dierenopvang in Eindhoven

EINDHOVEN - Sinds 1 januari 08.00 uur rijdt de regionale dierenambulance vanaf de nieuwe dierenopvang in Eindhoven. De eerste gewonde of verdwaalde dieren worden opgevangen in het nieuwe gebouw. Maar pas de komende maanden, als ook alle vrijwilligers zijn ingewerkt, gaat het asiel op volle kracht draaien. 

  1. Alle Eindhovense terreurverdachten mogen naar huis

    Alle Eindhoven­se terreurver­dach­ten mogen naar huis

    Zeven Eindhovenaren die vorig jaar september zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag mogen naar huis. Onderzoekers oordeelden onder meer op basis van gesprekken met de verdachten dat geen sprake is van het ‘ideologisch legitimeren van geweld’. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde niet te twijfelen aan dit oordeel en vindt het niet nodig de mannen langer in de cel te houden. De rechters in de beveiligde rechtbank van Schiphol waren het daar donderdagmiddag mee eens.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven