Volledig scherm
Pim van den Bos en Marit van Gompel tijdens het inrichten van hun loft, begin februari. Foto Ton van de Meulenhof © Ton van de Meulenhof

Eerste loftbewoners nemen hun intrek

EINDHOVEN - De eerste bewoners van de tot loftcomplex getransformeerde fabrieksgebouwen van De Hoge Rug op Strijp S, hebben deze week hun intrek genomen.

Verhuurder Trudo heeft de voormalige kolossen van Philips het afgelopen jaar volledig gestript en bewoonbaar gemaakt. Voortaan gaan ze als 'Anton' en 'Gerard' door het leven, vernoemd naar de beroemde telgen uit de Philips-familie.

De oplevering neemt ongeveer twee maanden in beslag. Iedere week neemt een volledige etage bewoners zijn intrek. Eerst is 'Gerard' aan de beurt, later volgt 'Anton'.

Behalve een nieuwe functie, hebben de gebouwen ook een andere gedaante gekregen. De begane grond is gereserveerd voor winkels en expo-functies, die nog nader moeten worden ingevuld. De fundering van de gebouwen is fors verzwaard, om de gebouwen in de toekomst eventueel te kunnen verhogen. Ook voor de daktuinen was deze versteviging noodzakelijk.

Bewoners Marit van Gompel (22) en Pim van den Bos (22) huren een loft van 80 vierkante meter op de zesde verdieping. "De ruimte is overweldigend", zegt Pim. "Onze meubels zien er wel erg klein uit, zo".

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven