Volledig scherm
© Sandra

Eerste weekend Glow: mensen komen van heinde en verre naar Eindhoven (poll en video)

EINDHOVEN - Zaterdag, de eerste avond van Glow. En mister Ah uit China is onder de indruk. "Voor zaken was ik in Rotterdam. We hebben een vrije avond en daar zeiden ze dat we naar 'Aindhoven' moesten'.

Die lampen die zo hoog de lucht in schijnen (op het Lichtplein bij de Witte Dame, red.), vind ik tot nu toe het mooist." De vijf Chinezen zijn lang niet de enige buitenlandse bezoekers. Overal in de menigte klinken Engelse zinnen. Soms Duits. Of wordt in 'Nederlandse Engels' uitgelegd dat het allemaal door Philips komt: de lampjes én de gebouwen. Studenten, expats en hun familieleden lijken Glow massaal te omarmen.

Vast staat dat het Eindhovense Glow internationale aantrekkingskracht heeft. Volgens de organisatie komen veel bezoekers uit Duitsland en België. Sowieso is Glow een mega-succes, een publiekslieveling waarvan de aantrekkingskracht jaar op jaar toeneemt. Al tien keer op rij werd het bezoekersrecord gebroken: Glow begon in 2006 met 45.000 mensen en vanaf dat moment werd het aantal elk jaar verpulverd. De organisatie gaat in elk geval uit van op zijn minst een evenaring ten opzichte van vorig jaar. Toch is het gevoelsmatig op deze zaterdag iets minder druk dan vorig jaar, al kan dat ook komen door de bredere routes.

Lees een uitgebreid verhaal over Glow in het ED van maandag of in de digitale krant.

Glow 2016 ging afgelopen zaterdagavond weer van start. Het jaarlijkse lichtfestival wordt voor de elfde keer georganiseerd. Op de eerste avond bezochten 95.000 mensen Glow.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven