Bij incidenten op het Stratumseind mogen, naast de politie,  enkel gekwalificeerde portiers als laatste redmiddel geweld gebruiken. Een kroegbaas mag dat niet, oordeelde de rechter, hoezeer hij zich ook verantwoordelijk voelt voor zijn klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij incidenten op het Stratumseind mogen, naast de politie, enkel gekwalificeerde portiers als laatste redmiddel geweld gebruiken. Een kroegbaas mag dat niet, oordeelde de rechter, hoezeer hij zich ook verantwoordelijk voelt voor zijn klanten. © Foto van de Meulenhof/Hans Janse

Eigenaar van café Sands mocht niet zelf ingrijpen bij opstootje en verliest kort geding tegen sluiting van vier weken

DEN BOSCH - Café Sands, aan het Eindhovense Stratumseind, zal vooralsnog vier weken dicht moeten omdat de eigenaar betrokken was bij een vechtpartij. De burgemeester gaf een sluitingsbevel waartegen de kroegbaas een kort geding aanspande. Dat heeft hij verloren.

In augustus dit jaar was er een opstootje in het jongerencafé. Portiers werkten iemand naar buiten. Eigenaar Frank van Dijk raakte daar ook bij betrokken. Volgens hem wilde hij iemand bij zijn kraag grijpen. De politie die later de camerabeelden bekeek, ziet dat als een uithaal.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven