Jos Wevers in zijn carnavalskleding bij de pomp in zijn achtertuin. Hij is dol op carnaval, maar slaat dit jaar toch nog over omdat hij er niet gerust op is nu alle coronamaatregelen gaan verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Wevers in zijn carnavalskleding bij de pomp in zijn achtertuin. Hij is dol op carnaval, maar slaat dit jaar toch nog over omdat hij er niet gerust op is nu alle coronamaatregelen gaan verdwijnen. © Juan Vrijdag / DCI Media

Eindelijk mogen we de polonaise in, maar durven we dat nog wel? 'Die drukte staat me echt tegen’

EINDHOVEN - Ze zijn fervente carnavalsvierders, al vanaf hun jeugd, maar Jos Wevers (67), Dymphna Poppeliers (71) en Simone van de Leur (51) hebben nu helemaal geen trek in een overvolle carnavalskroeg. ,,Ik ga het risico niet lopen.”

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven