Volledig scherm
Eindhoven Airport in 2018. © Google

Eindhoven Airport: de uitbreiding vanuit de lucht

Toen en NuEindhoven Airport groeit nog altijd. En dat is vanuit de lucht ook duidelijk te zien. Het aantal vliegbewegingen is ook flink gestegen. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week Eindhoven Airport.

Het idee voor een eigen vliegveld kwam niet eens van de Eindhovenaren. Het bestuur van de luchtvaarttentoonstelling in Amsterdam opperde het. Het plan werd van tafel geveegd, maar jaren later nam de gemeenteraad van Eindhoven zelf die beslissing. In 1932 werd het als civiel vliegveld geopend. Na de oorlog kwam het in handen van defensie. Het aantal vliegbewegingen is in al die jaren gestaag gegroeid. In 2009 waren dat er nog ruim 15.500. Vorig jaar lag dit aantal al op ruim 38.500. Eindhoven Airport verwacht in 2020 43.000 vliegbewegingen uit te voeren. Ook het gebied tegen het vliegveld aan is flink veranderd. 

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen of open het artikel in de webbrowser.

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven