Volledig scherm
Eindhoven Airport in 2018. © Google

Eindhoven Airport: de uitbreiding vanuit de lucht

Toen en NuEindhoven Airport groeit nog altijd. En dat is vanuit de lucht ook duidelijk te zien. Het aantal vliegbewegingen is ook flink gestegen. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week Eindhoven Airport.

Het idee voor een eigen vliegveld kwam niet eens van de Eindhovenaren. Het bestuur van de luchtvaarttentoonstelling in Amsterdam opperde het. Het plan werd van tafel geveegd, maar jaren later nam de gemeenteraad van Eindhoven zelf die beslissing. In 1932 werd het als civiel vliegveld geopend. Na de oorlog kwam het in handen van defensie. Het aantal vliegbewegingen is in al die jaren gestaag gegroeid. In 2009 waren dat er nog ruim 15.500. Vorig jaar lag dit aantal al op ruim 38.500. Eindhoven Airport verwacht in 2020 43.000 vliegbewegingen uit te voeren. Ook het gebied tegen het vliegveld aan is flink veranderd. 

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen of open het artikel in de webbrowser.

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven