Eindhoven Airport korte tijd dicht na dreiging: veel passagiers moesten in vliegtuig blijven

VIDEOEINDHOVEN - Op last van Belgische autoriteiten is op Eindhoven Airport onderzoek gedaan door de Koninklijke Marechaussee. De aankomsthal werd daarvoor enige tijd afgesloten. Veel passagiers moesten in hun vliegtuig blijven zitten. Wat er precies is onderzocht en waarom dit gebeurde, willen betrokken instanties niet zeggen.

Er zou een melding zijn binnengekomen over een Belgische man die bedreigd werd. Omdat hij op dat moment op de luchthaven zou zijn om iemand op te pikken, rukten politie en marechaussee uit. De Belg is op de luchthaven opgespoord en onder politiebegeleiding naar de Belgische grens begeleid. Daar was ook een politiehelikopter bij betrokken. De Belgische Federale Politie bevestigt dat de persoon in kwestie is overgeleverd aan de lokale politie. Het Parket van Halle Vilvoorde gaat verder over de woordvoering, maar is zondagavond onbereikbaar voor commentaar. 

De Nederlandse autoriteiten laten helemaal niks los over wat er zich heeft afgespeeld op de luchthaven. ,,We hebben vanmiddag informatie gekregen vanuit België en naar aanleiding daarvan hebben we onderzoek gedaan”, zegt een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee cryptisch. ,,De bevindingen hebben we teruggekoppeld aan de Belgen.”

Zowel Eindhoven Airport als de politie wil niks kwijt over de kwestie.

Marechaussee voor Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Marechaussee voor Eindhoven Airport. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven