Volledig scherm
Juniordag voor kinderen van medewerkers van Eindhoven Airport. De dag werd georganiseerd in verband met de staking in het onderwijs. © Eindhoven Airport

Eindhoven Airport vangt ‘eigen’ kinderen op tijdens lerarenstaking

EINDHOVEN - Een dagje geen school? Voor vijftien kinderen van medewerkers van Eindhoven Airport was dat vrijdag geen enkel probleem. Op de luchthaven kregen zij een leerzaam programma aangeboden. 

De kinderen waren de hele dag, van negen tot half vijf, onder de pannen. Handig voor de ouders en leuk voor de kids. Zo namen zij een kijkje bij de brandweer van de luchtmacht. Daar mochten zij onder andere zelf de brandspuit van een crashtender hanteren. 

Ook kregen zij tekst en uitleg hoe vliegtuigen door ‘pushback trucks’ naar hun wachtplek bij de gate worden gereden én brachten ze een bezoekje bij de overburen: de Koninklijke Marechaussee. 

Volledig scherm
© Eindhoven Airport
  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven