Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het centrum van Meerhoven, met in het midden de woontoren die nu in aanbouw is en rechts de brug die komende maand wordt aangelegd. © RV

Eindhoven: brug Meerhoven nu aanleggen maar mag 1,5 jaar niet worden gebruikt

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven heeft er bewust voor gekozen om in Meerhoven een brug aan te leggen die de eerste anderhalf jaar niet gebruikt mag worden. Als ze had gewacht met het aanbesteden van de bouw was ze duurder uit geweest. Bovendien hadden wijkbewoners en winkeliers dan nog veel langer op hun brug moeten wachten.

Quote

We snappen dat de volgorde in eerste instantie onlogisch lijkt, maar dat is ze niet

Woordvoerder gemeente Eindhoven

Dat laat de gemeente Eindhoven weten aan het ED. Vorige week meldde ze aan wijkbewoners dat ze komende maand een fiets- en wandelbrug laat aanleggen die Waterrijk via Park Meerland met het winkelcentrum van Meerhoven verbindt. Alleen kan die brug tot het voorjaar van 2021 niet gebruikt worden. Tegelijk met de oplevering in november start de bouw van appartementencomplex C3 van projectontwikkelaar Ten Brinke. Dat ligt zo dicht naast de brug dat deze niet veilig gebruikt kan worden, tot het af is.

,,We snappen dat de volgorde in eerste instantie onlogisch lijkt, maar dat is ze niet”, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,De brug wordt nu gebouwd en aangelegd omdat we nu nog relatief gunstig konden aanbesteden, gelet op de prijsontwikkelingen op de bouwmarkt.” Johan Hofmans van de ontwikkelingsafdeling van Ten Brinke spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. ,,We hebben eerder aan de gemeente gevraagd of er geen andere oplossing mogelijk was. Maar intern was al besloten dat het door moest gaan, vanwege de prijsafspraken met de aannemer, omdat de funding al rond was en omdat er afspraken lagen met winkeliers in Meerhoven dat die brug er zou komen. Al heb je natuurlijk niet veel aan zo'n brug als er niemand over mag.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen