Overzicht van het plan Internationale Knoop XL in Eindhoven, rond Fellenoord en station. Dit zijn nog geen concrete plannen maar slechts mogelijke ontwikkelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Overzicht van het plan Internationale Knoop XL in Eindhoven, rond Fellenoord en station. Dit zijn nog geen concrete plannen maar slechts mogelijke ontwikkelingen. © Gemeente Eindhoven

Eindhoven en de provincie richten samen bedrijf op om rond Fellenoord 6000 woningen te realiseren

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven en de provincie richten samen een bedrijf op om de ontwikkeling van het gebied rond Fellenoord en het station verder vorm geven. Het ontwikkelbedrijf moet de 137 miljoen euro bijeen brengen die nodig zijn voor onder meer wegen, een voetgangersbrug over het spoor, de Dommeltunnel en groenaanleg. 

  1. Amper evenementen en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-studies in de lift
    PREMIUM

    Amper evenemen­ten en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-stu­dies in de lift

    EINDHOVEN - Al bijna twee jaar vinden nauwelijks evenementen plaats en is de horeca vaker dicht dan open. Kiezen studenten nog voor een opleiding in die sectoren? Jazeker, al zijn grote verschillen met voorheen. De horeca zit in de lift, met recreatie-opleidingen gaat het een stuk minder. ,,Sommige studies zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Thijs van der Steen, directeur Toerisme en Recreatie bij de Rooi Pannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven