Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DCI Media

‘Eindhoven en Helmond doen undercover onderzoek bij moskeeën’

EINDHOVEN/HELMOND - In opdracht van zeker tien gemeenten, waaronder Eindhoven en Helmond, hebben onderzoekers undercover islamitische organisaties bezocht om gevoelige informatie te verzamelen over bestuurders, imams en docenten. Dit meldt NRC op basis van eigen onderzoek. 

 1. Een mispeer en een meevaller geven PSV genoeg stof tot nadenken richting de topper tegen Ajax
  PREMIUM

  Een mispeer en een meevaller geven PSV genoeg stof tot nadenken richting de topper tegen Ajax

  Nieuweling Joey Veerman was donderdagavond de meevaller bij PSV, dat in een bekerwedstrijd in eigen huis met wat pijn en moeite afrekende met Telstar (2-1). Mede door een mispeer van Joël Drommel, die na het moment even keek alsof hij zijn laatste oortje had versnoept. Nu wacht zondag Ajax, in een wedstrijd die misschien wel cruciaal wordt voor het al dan niet slagen van het project-Schmidt bij PSV.
 2. Roger Schmidt ziet PSV-Ajax als een kans en zit niet in over Eran Zahavi: ‘Wij kunnen een stap vooruit zetten’

  Roger Schmidt ziet PSV-Ajax als een kans en zit niet in over Eran Zahavi: ‘Wij kunnen een stap vooruit zetten’

  PSV staat op dit moment een punt voor op Ajax in de competitie en beide ploegen ontmoeten elkaar zondag in het Philips Stadion. Hoogspanning in de eredivisie, kortom. Volgens trainer Roger Schmidt is het een ideale kans om afstand te nemen en een stap vooruit te zetten. Hij vindt het niet per se een ‘must-win’ voor de Eindhovenaren, maar noemt het tegelijkertijd wel een wedstrijd die PSV koste wat het kost wil winnen.
 3. FC Eindhoven-speler Saadouni in extase na stunt bij opening op EK zaalvoetbal: ‘Er kwam bij mij heel veel spanning en emotie vrij’
  PREMIUM

  FC Eindhoven-spe­ler Saadouni in extase na stunt bij opening op EK zaalvoet­bal: ‘Er kwam bij mij heel veel spanning en emotie vrij’

  Lang twijfelde zaalvoetballer Oualid Saadouni (33) of hij nog wel aan het EK in eigen land wilde deelnemen. De thuissituatie met zijn zoon Uwais, die een beperking heeft, nam dusdanig veel tijd in beslag dat de Bredanaar daarvoor zijn vrouw Chaimae niet alleen wilde laten opdraaien. Zijn echtgenote gunde haar man het EK echter ten volle en moedigde hem aan om toch te gaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven