Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer plan Celsius in Woensel-West in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism. De woningbouw op Strijp-R - hier het Cohousing-project - in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism. © Sint Trudo

Eindhoven gaststad voor internationaal congres van Academy of Urbanism over betaalbare woningen

EINDHOVEN - Vier dagen lang is Eindhoven gastheer van de Academy of Urbanism (AoU), een organisatie van politici, beleidsmakers, stedenbouwkundigen, architecten en anderen die zich bezig houden met de ontwikkeling van steden. Thema van het jaarlijkse congres is betaalbare huisvesting. 

AoU verwacht zo'n 200 deelnemers aan de tientallen lezingen, workshops en stadsbezoeken van ‘A Place to Call Home; Urbanism and Affordable Housing’, zoals het congres voluit heet. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8985 stemmen