Volledig scherm
Een trotse Sebastiaan Ribbink in zijn nieuwe zaak SeaBas The Urban Fisher aan de Grote Berg 14.

Eindhoven heeft er een visspeciaalzaak bij

EINDHOVEN - Met de opening afgelopen week van SeaBas The Urban Fisher aan de Grote Berg 14 heeft Eindhoven er weer een visspeciaalzaak bij.

Een visspeciaalzaak waar de klant ook gewoon binnen kan lopen voor een nieuwe haring of lekkerbekje. "Van kabeljauw, zoals het hoort", zegt eigenaar Sebastiaan Ribbink (26) uit Eindhoven. "En dat is op veel plaatsen wel anders."

Met dit soort details wil hij zich onderscheiden van de doorsnee viszaak. "Ik verkoop hier eerlijke, kwaliteitsvis. Zo garandeer ik dat mijn Noordzee-vis de nacht tevoren is gevangen. Via een speciale leveringsconstructie kan ik die belofte ook waarmaken."

Dat Eindhoven zat te wachten op een zaak als de zijne, blijkt wel uit de waanzinnige aanloop vanaf de eerste minuut dat de deuren opengingen. "Iedereen zegt blij te zijn dat er weer een visspeciaalzaak is."

Kwaliteit
Sebastiaan Ribbink begon tien jaar geleden als vakantiehulp in een viskraam op de markt. Vorig jaar begon het te kriebelen en startte hij voorbereidingen om voor zichzelf te beginnen. "Ik heb een halfjaar in heel Nederland en zelfs een stukje België leveranciers, speciaalzaken en bedrijven bezocht om uit te vinden waar ik de beste kwaliteit kon krijgen. Natuurlijk wat vis betreft maar ook voor het materiaal waarmee je werkt, de inrichting van de zaak en voor ideeën.” Hij koos voor Eindhoven omdat tot zijn verbazing de op vier na grootste stad van het land geen visspeciaalzaak had in het centrum. Aan de Grote Berg 14 vond hij een geschikt pand. En na een verbouwing van drie maanden konden vorige week de deuren open. De zaak is ruim van opzet en uitnodigend. In de grote glazen koeltoonbank liggen een twintigtal verschillende vissoorten. "Misschien worden dat er nog iets meer, maar ik wil het overzichtelijk houden voor de klant. Als er teveel soorten liggen, kunnen ze nauwelijks kiezen."

SeaBas The Urban Fisher is geopend van di t/m vr 9.00-18.30 en za 8.30-16.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven