Volledig scherm
PREMIUM
Bart van der Sluijs, directeur en mede-eigenaar van schoonmaakbedrijf ICS Groep en recruiter Abdes Haloui. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eindhoven heeft flink tekort aan schoonmakers, ICS zoekt onder statushouders en in buitenland

EINDHOVEN - Het Eindhovense schoonmaakbedrijf ICS Groep heeft een recruiter ingehuurd om jonge statushouders te werven. Tegelijkertijd overweegt algemeen directeur Bart van der Sluijs om schoonmakers uit het buitenland te halen. 

Waarom is dat nodig, terwijl er bijna zevenduizend Eindhovenaren werkloos thuis zitten met een uitkering? ,,Er is een enorme mismatch in de regio. Met aan de ene kant een enorme vraag naar mensen, en aan de andere kant een kaartenbak vol mensen die werkeloos thuis zitten", zegt Bart van der Sluijs. De 2250 medewerkers van ICS houden onder meer scholen van Fontys Hogescholen schoon, kantoren van BDO, NS-stations en de helft van alle rechtbanken in Nederland. Werk genoeg. Maar die medewerkers vinden, dat wordt steeds lastiger. ,,Ik ben de helft van mijn tijd bezig met de vraag  waar ik mijn personeel vandaan moet halen." Een probleem dat alleen maar groter wordt, door de vergrijzing in de schoonmaakbranche: 58 procent van de schoonmakers is ouder dan 45 jaar, ook bij ICS.

  1. Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers
    PREMIUM
    Analyse

    Sneeuwbal in Eindhoven­se coalitie wordt steeds groter: tussenba­lans in rapportcij­fers

    EINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven