Eindhoven, Helmond en nog 7 regiogemeenten willen ouderen geen zekerheid geven over uren schoonmaakhulp

VIDEOEINDHOVEN/HELMOND - Eindhoven blijft weigeren mensen die recht hebben op huishoudhulp zekerheid te geven over het aantal uren dat ze hulp krijgen. Ook Helmond, Best, Meierijstad en de Peelgemeenten Asten, Deurne, Laarbeek en Gemert-Bakel en Someren houden vast aan hun oude beleid nu blijkt dat minister Hugo de Jonge dat steunt.

Ze doen dat ondanks een uitspraak die de Centrale Raad van Beroep (CRVB) vorig jaar al deed. Daaruit bleek dat gemeenten die in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) schoonmaakhulp bieden, moeten vastleggen op hoeveel uren hulp mensen recht hebben. Een beleid waarbij een 'schoon en leefbaar huis' als uitgangspunt dient, biedt volgens de hoogste bestuursrechter te weinig rechtszekerheid. Ook als in de beschikking een takenpakket is opgenomen.

  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9109 stemmen