Volledig scherm
Schets van de nieuwe Tongelreep in Eindhoven. © Gemeente Eindhoven

Eindhoven investeert 19,2 miljoen in
nieuwe zwembad Tongelreep

EINDHOVEN - Eindhoven krijgt een nieuw duurzaam zwembad voor het hele gezin. Het plan vergt een investering van 19,2 miljoen euro. Dat heeft sportwethouder Jakob Wedemeijer vrijdagmorgen bekendgemaakt. De gemeenteraad beslist hierover op 19 december.

Bij de Tongelreep komen een nieuw 25 meterbad, een instructiebad, een reactiveringsbad en een ligweide met een waterspeelplaats voor kinderen. Ook komen er een nieuwe entree, horecaruimte, technische installaties en een goede aansluiting op het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

 Tegemoetkomen

Het college van B en W wil met het plan tegemoetkomen aan wensen van gebruikers. Volgens Wedemeijer kan de gemeente zich de investering veroorloven. Bijna 9 miljoen is al gereserveerd in de onderhoudsbudgetten voor de komende jaren. Het nieuwe gezinsbad - dat op de plek van de huidige doelgroepenbaden en het voormalige golfslagbad komt - is goedkoper dan verbouwing van het huidige bad, omdat er nu meteen duurzaam en energiezuiniger gebouwd kan worden. ,,We gaan investeren om te bezuinigen", stelt Wedemeijer. ,,Het zwembad wordt kleiner dan het voormalige golfslagbad. Daardoor gaan de stookkosten omlaag, is er minder toezicht nodig en minder schoonmaakwerkzaamheden. Zo kunnen we de prijs van een dagje recreatief zwemmen laag houden, namelijk 6,50 euro per dag. We rekenen op 125.000 recreatieve zwemmers per jaar."

Het plan is om gefaseerd te gaan bouwen, zodat gebruikers tijdens de verbouwing kunnen blijven zwemmen. 

De plannen voor het nieuwe zwembad zijn te vinden op www.eindhovensport.nl/tongelreep/toekomst

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven