Volledig scherm
PREMIUM
Bijeenkomst intocht zonder zwarte piet Eindhoven © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Eindhoven Kan Het: ‘Demonstreren is het laatste wat we willen’

EINDHOVEN - Als burgemeester Jorritsma belooft dat er bij de Sinterklaasintocht in 2020 alleen roetveegpieten zijn, komt er zaterdag géén demonstratie in Eindhoven.

Dat zeggen Stokely Dichtman, Marieke Stam en Tamara de Jong van ‘Eindhoven Kan Het’, de actiegroep tegen Zwarte Piet. ,,Het laatste wat wij willen is gaan demonstreren”, zegt Stam. ,,Het is doodzonde, dat we weer zo’n hele gespannen situatie krijgen, met mensen die ons bedreigen en geweld aan willen doen. We hopen nog steeds dat burgemeester Jorritsma met een concrete uitspraak komt. Dat er komend jaar alleen maar roetveegpieten meedoen aan de intocht, dat blackface wordt afgeschaft. Dan kunnen wij het aan onze achterban verantwoorden om de demonstratie af te blazen.”

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven