Thursten van der Werff, Futuris-jobcoach Silvia van Uden, Ronald van Vliet, Alexandra Davidse, Cees van Pagée en Marise Huijbregts (vlnr) op het terras van Futuris-restaurant Soul Kitchen op Strijp-S.
Volledig scherm
PREMIUM
Thursten van der Werff, Futuris-jobcoach Silvia van Uden, Ronald van Vliet, Alexandra Davidse, Cees van Pagée en Marise Huijbregts (vlnr) op het terras van Futuris-restaurant Soul Kitchen op Strijp-S. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

‘Eindhoven kan zonder hokjesdenken veel meer mensen uit bijstand krijgen'

EINDHOVEN - Eindhoven kan veel meer mensen uit de bijstand krijgen, maar dan moet de gemeente het hokjesdenken loslaten en werk en zorg met elkaar verbinden. Dat zeggen Cees van Pagée van zorgorganisatie Futuris, Ronald van Vliet van ict-bedrijf Carapax IT en Marise Huijbregts.

  1. ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    Met het warme weer hoopt momenteel veel vuile lucht op boven Brabant, en later in de week ook andere delen van Nederland. Het RIVM heeft daarom een smogwaarschuwing afgegeven, tegelijk met het instellen van het Nationaal Hitteplan. Ze gelden beide vanaf donderdag. In Brabant is de lucht woensdag al ‘onvoldoende’, te wijten aan de hoge temperaturen in het zuiden. Eindhoven tikte rond 17.00 uur als eerste plaats in Nederland de 30 graden aan. ‘Er zullen er de komende dagen nog vele volgen’, aldus weerbureau Weerplaza.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven