De Monkey Town in Apeldoorn in 2017. Eindhoven krijgt ook een vestiging van de indoorspeeltuin, halverwege volgend jaar.
Volledig scherm
De Monkey Town in Apeldoorn in 2017. Eindhoven krijgt ook een vestiging van de indoorspeeltuin, halverwege volgend jaar. © Rob Voss

Eindhoven krijgt ook Monkey Town, in Vijfkamplaan

EINDHOVEN - Eindelijk krijgt ook Eindhoven zijn Monkey Town Speelparadijs. De indoorspeeltuin wordt waarschijnlijk midden 2020 geopend aan de Vijfkamplaan in Woensel-Noord. 

Volgens directeur/eigenaar Peter van Wijk komt in Eindhoven het nieuwste concept speelparadijs voor kinderen van nul tot twaalf jaar, met onder meer airco, een lasergame-afdeling en vip-kamers met thema's als prinsessen, jungle of disco voor de kinderfeestjes. De speeltuin krijgt ook zuilen waar bezoekers hun hapje en drankje kunnen bestellen. ,,Dat verkort de wachtrijen bij de kassa's met medewerkers die er ook nog zijn", aldus Van Wijk. 

Het is de 46ste vestiging van het bedrijf met hoofdkantoor in Heemskerk. In de regio is er een Monkey Town in Valkenswaard en één in Helmond. Die laatste is dicht vanwege de verhuizing naar de voormalige tennishal van Hotel Carlton De Brug (Hotel Hup) in Mierlo. Het nieuwe onderkomen gaat in oktober open. 

Ook in Eindhoven komt een vestiging van indoorspeeltuin Monkey Town.
Volledig scherm
Ook in Eindhoven komt een vestiging van indoorspeeltuin Monkey Town. © Monkey Town Maarssen

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat Eindhoven ook ontdekt wordt? ,,We zijn natuurlijk wat voorzichtiger door de vele concurrentie. Meestal geldt, als je dan een locatie gevonden hebt, duurt het nog jaren voordat de vergunning rond is. Dat is in Eindhoven nu zover.” Van Wijk verwacht binnenkort de definitieve vergunning. Daarna kan de bouw - door een ontwikkelaar - snel beginnen. rond de zomer hoopt Monkey Town open te kunnen. 

123 Speelparadijs in de Vijfkamplaan blijkt eerder dit jaar gesloten te zijn. Van Wijk is vol vertrouwen dat het hem hier wel gaat lukken. ,,Soms lukt het met een slecht concept niet op een goede locatie. Wij hebben een goed concept met een bekende naam, dus dat gaat wel lopen.”

Monkey Town is inmiddels ook actief in Zwitserland en later volgt Duitsland. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven