Volledig scherm
PREMIUM
De Energysavingbox waarmee tot energiecoaches opgeleide bijstandsgerechtigden ook in Eindhoven voorlichting gaan geven over energiebesparing en verduurzaming. © Michel Theeuwen

Eindhoven leidt bijstandsgerechtigden op als energiecoaches

EINDHOVEN - Eindhoven gaat bijstandsgerechtigden opleiden om energiebesparing en verduurzaming bespreekbaar te maken achter de voordeur. De gemeente en de woningcorporaties gaan dat komend jaar organiseren met enkele energiecoaches voor zo'n 450 woningen. 

Op die manier willen de instanties zorgen dat huurders maar ook eigenaren van woningen zich meer bewust worden van wat ze zelf kunnen doen. Ook moet het een ingang zijn om maatregelen als isolatie en de grotere energietransitie bespreekbaar te maken. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen