De nieuwbouw aan het Celsiusplein in Woensel-West, Eindhoven. De 223 woningen van corporatie Trudo worden aangesloten op het warmtenet uit Strijp-T.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw aan het Celsiusplein in Woensel-West, Eindhoven. De 223 woningen van corporatie Trudo worden aangesloten op het warmtenet uit Strijp-T. © Kees Martens/DCI Media

Eindhoven: maximaal 40 procent van stad aangesloten op het publieke warmtenet in 2050

EINDHOVEN - Minstens 10 en maximaal 40 procent van de Eindhovense woningen zal in 2050 aangesloten zijn op een warmtenet, voor de verwarming en het warm water. Dat zijn ook veel bestaande woningen. Punt is dan wel dat je bijvoorbeeld particuliere eigenaren zult moeten overtuigen dat ze mee moeten doen. 

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven