Volledig scherm
PREMIUM
Een skateboarder tijdens Emoves. © Jean Pierre Reijnen

Eindhoven moet straks ‘urban’ gaan ademen

BrainportmiljoenenEINDHOVEN - Eindhoven moet dé hotspot van de ‘urban scene’ in Nederland worden en de komende vier jaar wordt er dan ook fors geïnvesteerd in de faciliteiten op Strijp-S. Een investering die mogelijk is dankzij bijna vier miljoen euro rijksgeld voor skatehal Area51. 

Serie Brainportmiljoenen:
Het rijk en de regio steken miljoenen in de regio Eindhoven, om die aantrekkelijker te maken voor bedrijven en kenniswerkers. Het ED richt zich in een serie op de vraag: waaraan gaat het geld besteed worden?  

De vier miljoen euro maakt deel uit van de 25 miljoen die Brainport van het rijk mag verdelen over projecten die Zuidoost-Brabant aantrekkelijker moeten maken voor (nieuwe) inwoners en bedrijven. Voorwaarde bij dat geld is wel dat ook de regio zelf investeert. Volgens Thom Aussems van stichting Area 040 (de overkoepelende organisatie die het rijksgeld gaat beheren) is die investering lokaal al grotendeels gedaan. Bijvoorbeeld door het besluit van de gemeente en projectontwikkelaar VolkerWessels om de hal niet te slopen maar te doorontwikkelen. ,,Ze hadden ook kunnen kiezen voor woningbouw en dan hadden ze grof verdiend aan de grond. Woningcorporatie Trudo heeft daarnaast miljoenen geïnvesteerd in het casco van de hal", zegt Aussems, die eerder dit jaar afzwaaide als bestuurder van Trudo. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven