Stichting Ik Wil organiseert een online community weekend voor alle Eindhovenaren in 5 talen, de organisatoren (vlnr) Esra Altmis, Tineke Foole, Leyla Kalender.
Volledig scherm
Stichting Ik Wil organiseert een online community weekend voor alle Eindhovenaren in 5 talen, de organisatoren (vlnr) Esra Altmis, Tineke Foole, Leyla Kalender. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

‘Eindhoven moet voor iedereen een thuis zijn’

EINDHOVEN  - Met een driedaags online-programma met de naam ‘Connecting Eindhoven’ wil Stichting Ik Wil van Eindhoven een plek maken voor alle inwoners, een plek vol met verbinding, solidariteit en veiligheid.

  1. Alle Eindhovense terreurverdachten mogen naar huis

    Alle Eindhoven­se terreurver­dach­ten mogen naar huis

    Zeven Eindhovenaren die vorig jaar september zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag mogen naar huis. Onderzoekers oordeelden onder meer op basis van gesprekken met de verdachten dat geen sprake is van het ‘ideologisch legitimeren van geweld’. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde niet te twijfelen aan dit oordeel en vindt het niet nodig de mannen langer in de cel te houden. De rechters in de beveiligde rechtbank van Schiphol waren het daar donderdagmiddag mee eens.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven