Geen oranje in Eindhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Geen oranje in Eindhoven © anp

Eindhoven: nee tegen feloranje pakketautomaat PostNL

EINDHOVEN - Eindhoven wordt een buitenbeentje voor PostNL: de welstandscommissie wil niet dat de feloranje pakket- en brievenautomaten in de stad geplaatst worden. Het postbedrijf heeft nu ‘een meer ingetogen kleur’ voorgesteld.

Dat standpunt van de welstandscommissie is opmerkelijk. De automaten – die de kleur van de oranje postbussen moeten krijgen - staan al in diverse steden. En bovendien komt een van de twee apparaten tegen de Jumbo aan de Hoogstraat te staan. De ‘gele’ supermarkt is niet bepaald terughoudend met kleurtjes aan de gevel. Maar een extra oranje pakketautomaat is te veel van het goede, oordeelt de welstandscommissie. Het college van B en W weigert daarom de vergunning.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven