Volledig scherm
Eindhoven, Strijp-S en Spoorzone. © Ronald Otter

Eindhoven op nummer twee op wereldranglijst Levenskwaliteit, zelfs boven Londen en Zürich

EINDHOVEN - Als de kwaliteit van leven in een ranglijst gevat kan worden, dan eindigt Eindhoven wel heel hoog. De stad staat van alle grote steden ter wereld op nummer twee op de levenskwaliteit-index van onderzoeksbureau Numbeo. De Brabantse stad scoort veel beter dan andere grote steden ter wereld op vervuiling, criminaliteit en verkeersdrukte. 

Eindhoven eindigt op de dynamische lijst ver boven steden als Zurich (Zwitserland), Londen (VK) en New York (VS). Alleen in het Australische Canberra is de kwaliteit van leven iets beter, volgens de data van honderdduizenden gebruikers. Van alle Europese steden staat Eindhoven zelfs bovenaan.

Ook andere Brabantse steden profiteren van de hoge ranking.  De website Numbeo uit Belgrado krijgt continue data van zo’n 470.000 gebruikers van over de hele wereld. Steden eindigen hoog op de ranglijst van levenskwaliteit als ze goed scoren op koopkracht, kosten van huisvesting, luchtkwaliteit, criminaliteit, zorg en reistijd. Gebruikers dienen deze scores zelf in, die dan een gemiddelde vormen en zo een behoorlijk betrouwbaar cijfer weergeven. 

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven