Eindhoven, Strijp-S en Spoorzone.
Volledig scherm
Eindhoven, Strijp-S en Spoorzone. © Ronald Otter

Eindhoven op nummer twee op wereldranglijst Levenskwaliteit, zelfs boven Londen en Zürich

EINDHOVEN - Als de kwaliteit van leven in een ranglijst gevat kan worden, dan eindigt Eindhoven wel heel hoog. De stad staat van alle grote steden ter wereld op nummer twee op de levenskwaliteit-index van onderzoeksbureau Numbeo. De Brabantse stad scoort veel beter dan andere grote steden ter wereld op vervuiling, criminaliteit en verkeersdrukte. 

Eindhoven eindigt op de dynamische lijst ver boven steden als Zurich (Zwitserland), Londen (VK) en New York (VS). Alleen in het Australische Canberra is de kwaliteit van leven iets beter, volgens de data van honderdduizenden gebruikers. Van alle Europese steden staat Eindhoven zelfs bovenaan.

Ook andere Brabantse steden profiteren van de hoge ranking.  De website Numbeo uit Belgrado krijgt continue data van zo’n 470.000 gebruikers van over de hele wereld. Steden eindigen hoog op de ranglijst van levenskwaliteit als ze goed scoren op koopkracht, kosten van huisvesting, luchtkwaliteit, criminaliteit, zorg en reistijd. Gebruikers dienen deze scores zelf in, die dan een gemiddelde vormen en zo een behoorlijk betrouwbaar cijfer weergeven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven