Volledig scherm
Flitspaal Zeelsterstraat © Rob Burg

Eindhoven vindt situatie bij 'best scorende flitspaal' op Ring verwarrend

EINDHOVEN - De verkeerssituatie op de kruising Beukenlaan - Zeelsterstraat -met 2 verschillende maximumsnelheden en een lagere limiet dan de rest van de Ring- is verwarrend, zo vindt de gemeente Eindhoven.

Momenteel voert zij een inventarisatie uit van de bebording op de hele rondweg. Eind van dit jaar moet het onderzoek afgerond zijn, waarna begin 2017 maatregelen worden getroffen.

In het onderzoek wordt ook de mogelijkheid meegenomen om de maximumsnelheden op de hele Ring gelijk te trekken naar 70. Het verduidelijken van de bebording is een andere mogelijke maatregel.

50.000 boetes
De 'best scorende' flitspaal in Eindhoven staat op de kruising Beukenlaan - Zeelsterstraat. Vorig jaar liepen hier ruim 50.000 automobilisten een bon op omdat zij te hard reden. De paal, tussen de rotonde en de kruising, stuwt Eindhoven op naar een tweede plek in de landelijke ranglijst met snelheidsovertredingen. Alleen in Rotterdam wordt nog meer geflitst.

Op het bewuste stukje rondweg geldt een snelheidslimiet van 50 per uur. Dit in tegenstelling tot verreweg het grootste deel van de twaalf kilometer lange Ring, waar 70 gereden mag worden. Alleen op het Marconiplein en de Berenkuil geldt dezelfde lage limiet.

Ná de kruising met de Zeelsterstraat gaat de max weer omhoog naar 70. Wie de kruising vanuit de andere richting nadert, ziet een tegengestelde situatie: tot en met de kruising mag men 70, daarna nog maar 50.

De flitspaal valt onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie. Het bepalen van de maximum snelheid op wegen is voor rekening van de gemeente.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven