Volledig scherm
Dynamo Metalfest (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eindhoven weigert vergunning voor camping Metalfest op Eikenburg

EINDHOVEN - De plannen voor een camping tijdens Dynamo Metalfest op landgoed Eikenburg zijn definitief van de baan.

De gemeente Eindhoven heeft de organisatie -Loud Noise en Dynamo- een vergunning geweigerd voor deze locatie. Metalfest heeft inmiddels zijn oog laten vallen op een vervangende plek: op een steenworp afstand van het festivalterrein op een perceel van de manege aan de Genneperweg.  

Van meet af aan bestond weerstand tegen de plannen voor een kampeerterrein met maximaal vijfhonderd plaatsen in de nabijheid van de woningen op Eikenburg. ,,Uiteindelijk is er voor gekozen om het niet daar te doen. Als de omgeving tegen is, moet je dat ook niet willen", zegt Rob van der Donk, woordvoerder van Loud Noise. Dynamo Metalfest duurt voor het eerst in haar vijfjarig bestaan twee dagen lang en vindt plaats in het weekend van 19 en 20 juli.  

Alle vertrouwen

Volgens Van der Donk is ook de vergunning voor de nieuwe locatie nog niet rond, maar heeft hij er alle vertrouwen in dat deze wél door de gemeente wordt afgegeven. ,,Het is niet ongebruikelijk bij de organisatie van festivals dat een dergelijke vergunning pas laat afkomt”, zegt hij. ,,En de gemeente, met wie we heel positief  samenwerken, doet haar uiterste best voor deze plek, zo hebben we begrepen.” 

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat er een aanvraag is gedaan voor een alternatieve locatie, maar wil daar vooruitlopend op een besluit door het college niets over kwijt.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen