Volledig scherm
Het PSV-stadion in Eindhoven. © BSR/SOCCRATES

Eindhoven wil Champions League Finale Vrouwen

EINDHOVEN - De KNVB, de gemeente Eindhoven en het Philips Stadion hebben zich officieel kandidaat gesteld om de UEFA Women’s Champions League Finale in 2023 (UWCLF’23) naar Nederland te halen. In maart 2020 wordt duidelijk of het Nederlandse bid is uitgekozen. Dan maakt de UEFA bekend in welk land de finale zal plaatsvinden. 

,,Nederland verdient een geweldig evenement als de UEFA Women’s Champions League Finale”, zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB in een persbericht. ,,Na het ongekende succes van WEURO 2017 in eigen land zou dat een nieuw ijkpunt zijn in de enorme groei die het meiden- en vrouwenvoetbal in ons land doormaakt."

De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (CDA) van sport en economie wijst erop dat de Europese Commissie Eindhoven recent beoordeelde als de meest innovatieve stad van Europa. ,,Samen met het nabijgelegen vliegveld, het in hart van de binnenstad gelegen Philips Stadion en om de gastvrije stad die we zijn, geloof ik dat er geen betere kandidaat is dan Eindhoven.”

,,PSV en Eindhoven zijn zeer ervaren in het organiseren van internationaal gewaardeerd en geroemd vermaak", voegt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV daar aan toe. ,,We weten tot in detail wat fans verlangen, hoe ze reizen, eten en slapen. Gastvrijheid is hét kenmerk van de stad en regio. Deze combinatie maakt Eindhoven en het Philips Stadion tot een gedroomde locatie voor deze finale.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen